top of page

Nooit genoeg tassen

Of misschien wel. Wie zal het zeggen? Dat zal verschillen per persoon en of jij al dan niet gek bent op tassen en zin hebt om daarvoor diep in de buidel te tasten.

Ik ben in ieder geval wel gek op tassen en heb inmiddels alle tassen die ik op mijn verlanglijstje had staan. Tijd voor een blog gewijd aan mijn tassen. Mijn collectie bestaat uit de volgende vier pareltjes:

  • Cullmann Bristol daypack 600+

  • Thinktank signature 13

  • Lowepro Hatchback 16L AW

  • Billingham hadley digital  • Cullmann Bristol daypack 600+

Op bovenstaande foto presenteer ik u mijn 'grote rugzak', zoals ik 'm noem. Mijn trouwe bloglezers hebben de tas ook al voorbij zien komen in mijn blog over Rome.

Ik kan dus bijna ál mijn apparatuur er in opbergen, op één lens na. Al zou die lens ook nog in het bovenste opbergvak passen, als ik echt zou willen. Deze tas gebruik ik voor betaalde foto-opdrachten. Dan wil ik graag alles bij me hebben wat ik nodig denk te hebben. Bijvoorbeeld genoeg back-up-lenzen voor het geval een lens mij in de steek laat. Als ik deze tas meeneem naar een reportage of portretsessie, kan ik er twee Fujifilm XT-3 body's en zes lenzen in opbergen. Daarnaast is er nog een ruim vak voor andere spullen zoals een portemonnee, wat eten en drinken, opladers en accu's. De tas is dus echt heel erg ruim. Nog twee grote voordelen: de tas is mooi (vind ik) en ook nog eens relatief betaalbaar! In winkels wordt ie verkocht voor rond de €95,-.
  • Thinktank signature 13

Dit is mijn 'grote schoudertas' of 'middelgrote cameratas'. De tas is niet groot, niet klein. Ik kan niet alles er in meenemen, maar wel essentiële spullen. Ik vind de tas prachtig. Ook na ruim drie jaar gebruik ziet de tas er van binnen en van buiten nog goed uit. Wanneer ik ergens naar toe ga met niet al te veel apparatuur en ook nog wat persoonlijke spullen mee wil nemen, dan is dit mijn tas to go. Ik vind persoonlijk een schoudertas iets charmanter dan een sportieve rugzak. Een nadeel is wel dat een (zware) schoudertas niet erg comfortabel is. Daarom heb ik ook nog een kleinere schoudertas en een middelgrote rugzak.  • Lowepro Hatchback 16L AW

Deze middelgrote rugzak ziet er uit alsof ik 'm veel heb gebruikt, en dat is ook zo. Dit is een tas waar slechts één camera met twee lenzen in past, maar ook ruimte biedt voor persoonlijke spullen. Het feit dat het een rugzak is, maakt de tas zeer comfortabel. Dit is mijn tas to go op momenten dat ik niet veel apparatuur nodig denk te hebben, maar waarschijnlijk veel ga lopen. Dus dat moet op een comfortabele manier kunnen.  • Billingham hadley digital

Tot slot mijn nieuwste aanwinst: de Billingham hadley digital in de kleur die net een week uit is: navy chocolat. Ik vind de tas zo mooi. Dit was de laatste tas die ik 'echt' (ja echt) nodig had. Ik krijg steeds meer interesse in straatfotografie. Als ik de deur uit ga om straatfoto's te maken, dan is het van belang dat ik mijn apparatuur compact kan meenemen. Daarnaast gebruik ik voor straatfotografie vaak maar één of maximaal twee lenzen. Daarom kocht ik deze ontzettend compacte tas. Mijn Fujifilm XT-3 past er precies in met een 23mm f/1.4 en 35mm f/2. Daarnaast is er nog een vak voor mijn telefoon, pinpas, accu's en een lensdoekje. Dat is alles wat ik nodig heb als ik zonder plan de deur uit ga.


Nu lijkt het alsof ik veel tassen heb, maar ik gebruik ze echt allemaal. Er zijn gewoon veel soorten fotografiedoelen die elk om een comfortabele en goede tas vragen. De ene dag heb ik alles nodig (grote tas), de andere dag maar een camera met een lens (kleinste tas). Soms heb ik iets meer spul nodig, maar lang niet alles (middelgrote tas). Op sommige dagen moet ik veel lopen, dan kies ik voor een rugzak. Tijdens andere opdrachten kan ik mijn spullen makkelijk neerzetten, dan ga ik voor een mooie schoudertas. Et voilà, zo zijn er altijd wel weer nieuwe redenen of wel smoesjes om een nieuw presentje voor jezelf te kopen.

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page