top of page

Over Inge Marije fotografie

Mijn naam is Inge Marije. Ik ben geboren in 1995 in Stiens (Friesland). 

Als je mij boekt als fotografe, dan heb je aan mij een rustige, proactieve fotografe die aandacht besteedt aan een goede fotoserie. Dat betekent dat ik vooraf graag duidelijk de wensen afstem en tijdens het fotograferen de tijd neem voor details. 

Het liefst maak ik een fotoreeks die bestaat uit zowel geposeerde, klassieke portretten als natuurlijke en ongedwongen momenten. Mijn fotografie kenmerkt zich door de  pure stijl die weinig nabewerking behoeft. 

DSCF3229 1.jpg

Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? 

Thomas

In deze tekst, waarin je meer over mij te weten komt, mag een korte ode aan Thomas niet ontbreken. Van hem heb ik het fotograferen geleerd. Thomas Sytsma; een professional van de oude stempel met een fotografiezaak in Stiens.

 

Waar het allemaal begon

Met het verjaardagsgeld voor mijn vijftiende verjaardag, kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera.  Kort daarna kocht ik een portretlens, want ik wist al snel dat ik me wilde richten op portretfotografie. 

Op het zelfde moment leerde ik fotograaf Thomas Sytsma kennen, die een fotozaak had in Stiens, het dorp waarin ik opgroeide. 

Vol toewijding en passie heeft hij mij in ruim tien jaar tijd zo veel mogelijk geleerd en bijgedragen aan de fotografe die ik nu ben. Tot februari 2021, moge hij nu rusten in vrede.

Om meer te lezen over hoe ik ben begonnen als fotograaf, verwijs ik je graag door naar mijn blogs.

DSCF8317.JPG

Naast fotograaf

ben ik ook lerares Frans en Nederlands. In augustus 2022 heb ik, na de lerarenopleiding Frans, ook de lerarenopleiding Nederlands succesvol afgerond. De afgelopen jaren waren dus vrij druk vanwege de combinatie van mijn werk voor de klas, de studies en de fotografie. Sinds het afstuderen kan ik me meer focussen op mijn fotografie, waar ik lang naar uit heb gekeken en heel erg blij van word.

 

Ik fotografeer niet alleen portretten en reportages in opdracht, maar ik fotografeer ook vrij werk waarvan ik prints verkoop. Hierover zal later eens een blog verschijnen.

Ik ben dus iemand die weinig stil zit, maar dat betekent niet dat ik geen rust kan vinden om van een wijntje of een serie te genieten. Ik ben best wel een huismus en geniet enorm van herfstachtige dagen op de bank met een dekentje en thee. 

In mijn vrije tijd ga ik graag naar vrienden of familie, met mijn gezin dagjes weg, met onze hond naar het strand en met vrienden naar het terras.

DSCF3325 2.jpg
  • Instagram
  • Facebook
Inge Marije de Boer

Portret- en documentairefotograaf

© 2023 door Inge Marije de Boer
bottom of page