Over Inge Marije fotografie

Mijn naam is Inge Marije. Ik ben geboren in 1995 in Stiens (Friesland). 

Als je mij boekt als fotografe, dan heb je aan mij een rustige, proactieve fotografe die aandacht besteedt aan een goede fotoserie. Dat betekent dat ik vooraf graag duidelijk de wensen afstem en tijdens het fotograferen de tijd neem voor details. 

Het liefst maak ik een fotoreeks die bestaat uit zowel geposeerde, klassieke portretten als natuurlijke en ongedwongen momenten. Mijn fotografie kenmerkt zich door de  pure stijl die weinig nabewerking behoeft. 

DSCF3229 1.jpg

Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? 

Thomas

In deze tekst, waarin je meer over mij te weten komt, mag een korte ode aan Thomas niet ontbreken. Van hem heb ik het fotograferen geleerd. Thomas Sytsma; een professional van de oude stempel met een fotografiezaak in Stiens.

 

Waar het allemaal begon

Met het verjaardagsgeld voor mijn vijftiende verjaardag, kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera.  Kort daarna kocht ik een portretlens, want ik wist al snel dat ik me wilde richten op portretfotografie. 

Op het zelfde moment leerde ik fotograaf Thomas Sytsma kennen, die een fotozaak had in Stiens, het dorp waar ik opgroeide. 

Vol toewijding en passie heeft hij mij in ruim tien jaar tijd zo veel mogelijk geleerd en bijgedragen aan de fotografe die ik nu ben. Tot februari 2021, moge hij nu rusten in vrede.

Om meer te lezen over hoe ik ben begonnen als fotograaf, verwijs ik je graag door naar mijn blogs.

DSCF8317.JPG

Naast fotograaf

ben ik ook lerares Frans en Nederlands van zes brugklassen. Op dit moment studeer ik nog aan de lerarenopleiding Nederlands. Het schooljaar 2021-2022 belooft een druk jaar te worden, want in dat jaar ga ik afstuderen. 

Na het afstuderen hoop ik niet alleen een mooie balans, maar ook overlap te vinden tussen fotografie en onderwijs; as we speak ben ik achter de schermen al bezig met het ontwikkelen van (online) fotografiecursussen. 

Ik ben dus iemand die weinig stil zit, maar dat betekent niet dat ik geen rust kan vinden om van een wijntje of een serie te genieten. 

In mijn vrije tijd ga ik graag naar vrienden of familie, met mijn vriend dagjes weg, met onze hond naar het strand en met vrienden naar het terras.

DSCF3325 2.jpg
  • Instagram
  • Facebook
Inge Marije de Boer

Portret- en documentairefotograaf

© 2022 door Inge Marije de Boer