top of page

Stedentrip Praag

We zouden eigenlijk niet weg omdat we langer wilden sparen voor een langere reis, maar we hadden beide zes weken vrij omdat we beide in het onderwijs werken. Na een aantal weken thuis vertoeven, hebben we toch spontaan een stedentrip naar Praag geboekt.

Wat neem ik mee? Dat is altijd weer een feest. Kiezen uit al mijn mooie lenzen. Ik heb op het moment wel zeven lenzen... Dat klinkt hartstikke leuk, maar met zo veel keus, is het lastig kiezen, wat soms resulteert in te veel lenzen meenemen en met een zware tas rondlopen (zie blog over Rome...). Dit keer nam ik drie compacte lenzen mee: de 23mm f/1.4, de 10-24mm f/4 en de 16-80mm f/4.

De 23mmm f/1.4 nam ik mee omdat het een ontzettend veelzijdige, scherpe en lichtsterke lens is. Deze lens heb ik voornamelijk in de avond gebruikt vanwege het grote maximale diafragma. Ook koos ik voor deze lens omdat deze perfect is voor straatfotografie, wat ik wilde oefenen in Praag.
De 16-80mm f/4 nam ik mee om in principe niet van lens te hoeven wisselen, zelfs niet wanneer het regent. Ik zeg 'in principe', want als ik dankzij deze lens niet zou hoeven wisselen, waarom neem ik dan alsnog een tweede en een derde lens mee? Tsja, ik kon wederom geen keuzes maken. De 16-80mm is ontzettend veelzijdig. Ik noem het ook wel mijn 'vakantielens'. Ik gebruik de lens niet voor betaalde opdrachten omdat ik het maximale diafragma van f/4 te beperkt vind om mooie portretten met zachte achtergrond mee te maken. Op reis kan ik er alles mee, zelfs wanneer het regent kan ik er mee blijven fotograferen. Daarnaast is het niet zo dat alleen een groothoekprimelens de beste straatlens is. Deze lens werkt ook erg fijn als ik er op uit ga om straatfoto's te maken. Kijk maar eens op het instagramaccount van Andreas Kamoutsis, hij gebruikt veelal standaard zoomlenzen, waaronder de 16-80mm.Als derde lens nam ik mijn geliefde 10-24mm f4 mee. Ik nam me wel voor om overdag met maximaal twee lenzen rond te lopen. Dus wanneer ik het hotel verliet, liet ik een lens achter. Op die manier kon ik toch nog enigszins lichtgewicht de stad verkennen. Deze groothoeklens is een lens die ik niet de hele dag door gebruik, maar als ik met deze lens fotografeer, is het altijd genieten. Zo'n ultra groothoek is echt iets waar je van houdt of waar je een hekel aan hebt.
77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page